Om husstøvmider

Støvmider kan normalt ikke ses med det blotte øjeHusstøvmider kræver blot varme, fugt og næring for at kunne trives.

Husstøvmider eller støvmider, som de ofte også benævnes, kan normalt ikke ses med det blotte øje. De hvide, ottebenede smådyr, der er i familie med edderkopper, måler nemlig blot fra 0,1 til 0,6 mm.

Selv om navnet ellers antyder det, er husstøvmider ikke et tegn på manglende eller dårlig rengøring. Det er heller ikke et tegn på dårligt indeklima. Det afgørende for antallet af støvmider er derimod boligens relative luftfugtighed, temperaturen og om der er næringsstoffer.

Husstøvmider lever således af afstødte hår og hudskæl fra både mennesker og dyr. Dem vil der være masser af i de fleste hjem, ikke mindst i sengemiljøer.

Fortrinsvis ved sovesteder

Problemer med husstøvmider er derfor i langt de fleste tilfælde koncentreret i soveværelser. Det skyldes bl.a., at den relative luftfugtighed når at blive ganske høj i løbet af en nat. Og husstøvmider trives jo netop ved høj luftfugtighed (hvis den relative luftfugtighed er mellem 55 og 75%).

Man kan dog sænke den relative luftfugtighed med f.eks. ventilation, hvilket generelt vil hjælpe til at sikre et sundt indeklima.

I resten af boligen vil antallet af husstøvmider således være langt mindre. Af samme grund bør man heller ikke tage sin hovedpude og dyne med i f.eks. sofaen, selv om det kan være nok så hyggeligt.

Undersøgelse for husstøvmider
Ønsker du at få foretaget en undersøgelse for husstøvmider i bolig eller virksomhed, kan du kontakte Dit Indeklima på tlf. 31 11 90 00 eller info@agx.dk.
Call Now Button